Søndagstop 5: Undrespørgsmål til piloter

Er lige landet i USA efter længere flyvetur og har derfor haft rigeligt med tid til at tænke over noget, der altid har undret mig:

1. Hvorfor skal piloter altid lyde på den måde? Er det på grund af en elendig mikrofon?

2. Hvorfor lyder de altid lettere overbærende med deres lavmælte, nonchalante charmekludskludstonefald, der signalerer uendelig ligegyldighed, hvilket åbenbart får dem til at glemme at trække vejret, så de til sidst i sætningen løber helt tør for ilt og stønner de sidste stavelser ud med dyb stemme, som får dem til at lyde som Claus Borre, der kommenterer boksning i en sen nattebrandert?

3. Hvorfor har ingen fortalt dem, at de ikke skal have mikrofonen så tæt på munden? De pustende f’er, s’er og p’er gør det jo fuldstændigt skrattende umuligt at forstå, hvad manden siger, bortset fra ”Ladies n gentlemen, welcome aboard this fzzzrskrait to paf paf zzrffftpf in krazzxftrst paf”.

4. Hvorfor taler de altid engelsk med svensk accent, uanset nationalitet?

5. Skyldes all of the above, at de i virkeligheden ER Claus Borre-snalrede, eller prøver de bare at skjule, at de faktisk ikke aner, hvordan vejret er på destinationen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *