Sommerferie. Hvem kan skaffe mig et job?

 

Ahhh. Sommerferie. Hængekøje, sol, kaffe. Tage det stille og roligt. Ligesom i reklamerne.

I virkeligheden går der bare aldrig mere end to dage, før jeg længes desperat efter at komme på arbejde igen. Og denne gang fanger bordet virkelig, da jeg jo efter eget valg ikke har noget job at flygte tilbage til. Jeg overvejede faktisk at spørge damen på museet i går, om der ikke var mulighed for et job i billetlugen, sådan lidt akut.

Jeg ved ikke, hvad der sker, når jeg holder ferie med mine børn.

Først får jeg øje på alt det, der trænger til at blive gjort rent og ordnet, og jeg får lyst til at kaste sig over det med en samtidig erkendelse af, at der ikke rigtig er tid til det, og det kan man så stresse lidt over. Samtidig med at jeg er tung i hovedet, fordi jeg har sovet helt til kl. 9.15. Og derefter hører mig selv lyde som mine forældre, der mente, at man skulle tidligt op og få noget ud af dagen, og jeg må så sluge den kamel og erkende, at jeg er blevet så gammel, at jeg ikke kan sove længe uden at få det dårligt af det.

Når ferien rammer, igangsættes de sædvanlige mekanismer og der udspiller sig altid de samme givende samtaler:

”Jeg keder mig. Må jeg få en is? Hvad skal jeg lave? Må jeg få sådan én? Hvorfor må jeg ikke få sådan én? HVORFOR MÅ JEG ALDRIG FÅ NOGET!? Hvad skal jeg lave? Jeg keder mig. Jeg er sulten. Hvorfor må jeg ikke få sådan én? Hvad skal jeg lave?”

Og med 20 sekunders intervaller kan man være sikker på, at der lyder et ”MOOAAAAAAR!” gennem huset, fordi man skal svare på noget eller hente noget, som ungen ikke selv gider at rejse sig efter eller for at høre, at der er én, der keder sig eller én der driller. Og der går ikke særlig lang tid, før man er lige så skide træt af at høre på sig selv, som man er af at høre på sit afkom:

”Skal du sove hele dagen? KOM HER UD OG SIG DET I STEDET FOR AT RÅBE! Ikke lige nu! Jeg er ved at lave noget andet! Hvorfor er her så rodet? Det flyder jo allevegne! Sluk nu den IPad! Nu er der fandeme myrer i bryggerset igen! Det er sundt at kede sig! Nej, du skal ikke have flere is! Da jeg var barn, måtte jeg selv finde på noget at lave! FORDI JEG SIGER DET!”

Og til sidst ender man ude på toilettet, hvor man sidder og glor på Facebook i smug for bare at få to minutters pause, hvor der ikke er nogen, der råber eller kræver at få tilfredsstillet et behov for sukker, underholdning og opvartning, og hvor man alligevel ender med at sidde og skrige desperat gennem nøglehullet, at man altså er på TOILETTET, og at nu må de vente lidt.  Og  man føler sig som en elendig mor, for hvor svært kan det lige være at holde ferie? Samtidig med at man misunder sin mand en lille smule, at han er på arbejde og først starter ferien, når de har færdigkedet sig og når man selv er færdig med at være så skide irriterende at høre på. Det plejer at tage en uges tid.

I morgen skal ungerne op til bedsteforældrene og vi tager på Roskildefestival. Når vi kommer hjem, skinner solen, jordbærrene er modne og freden indfinder sig. Halleluja! Der er 45 dage til skolestart.

Like, del og følg jagtenpaajahatten.dk

facebook, Instagram og Bloglovin’.